Om oss

Våra kurser

Vi individanpassar våra kurser även om du går kurs i grupp.
För oss är det viktigt att du upplever att vi kan erbjuda dig den hjälp och ge de råd som just du och din hund behöver.
Våra instruktörer vidareutbildar sig kontinuerligt för att ge dig som deltagare
bästa möjliga utbildning. Vår instruktörer har lång erfarenhet av olika raser och hundar och har hållt kursverksamhet i många år.
Vi arbetar noggrant med varje delmål och ser det inte som möjligt att stressa fram ett resultat.

Vi instruktörer

På Halmstad Hundutbildning har vi lång erfarenhet av hund och räknar vi ut det hos alla våra instruktörer ligger vi runt 300 år. Instruktörerna är utbildade via Svenska Brukshundklubben (SBK).
Våra valp- och vardagslydnadskurser är oerhört uppskattade då vi arbetar belöningsbaserat, men även är noga med regler och konsekvens. Hundförarna får under kursens gång både praktik och teori, vilket gör att de utbildas för vardagens många delar. Vi kan även erbjuda privata träningar hemma om man känner att det finns behov för det. Utöver det har vi våra specialkurser.
Under teorin på våra kurser håller vi den i vår fina teorilokal som är utrustad med toalett och kök. Träningsplanen utomhus är belyst under mörka kvällar.
Våra instruktörer tävlar eller har tävlat på de högsta nivåerna inom de grenar deras hundar arbetar i. Vi har elitekipage i Nosework, Bruksprov, A-prov, B-prov och Workingtest. Några av hundarna arbetar som apportörer flera dagar i veckan under jaktsäsong och några går även på trafikeftersök året runt. Två av våra instruktörer är domare inom den tävlingsformen de tävlar i; Fia är domare i bruksprov och Matilda är domare inom Noseworken. Några av våra instruktörer har tävlat i SM eller representerat Sverige i någon form. Vi har även lång erfarenhet av att vara tävlingsledare och provledare inom de grenar vi nischar oss i. Det gör att vi kan skryta med om att vi kan vår sak och är stolta över det vi gör.
Välkomna till Halmstad Hundutbildning!

Historian bakom

2010 beslutade vi oss för att starta kurser i egen regi hemma på Stinas gård.  I början hade vi teorin i uterummet och våra deltagare fick stå ut med värmefläktar och filtar för att hålla sig varma. Vi tog då mod till oss att bygga en teorilokal med toalett och kök. Teorilokalen har plats för 25 personer.
Från och med november 2014 har vi upplyst lydnadsplan och kan ha kurser på vardagskvällar under de mörka månaderna
Vi säljer hundsaker för våra deltagares behov.